Naked tour: DressUndress

Naaktbezoek aan de expo DressUndress
zondag 30 oktober 2022

Het geklede en ongeklede lichaam liet in de loop van de geschiedenis heel wat stof opwaaien. Waarom zijn dat de ene keer blote enkels en de andere keer blote borsten? Wat we wel of niet tonen is tijdsgebonden. Hoe komt het dat er telkens een ander lichaamsdeel ontbloot lijkt te worden? En waarom? Wat vandaag aanvaardbaar is in de mode, was dat vijftig jaar geleden niet en andersom. Maar ook op kleinere schaal speelt context een belangrijke rol. Wat op de rode loper is toegelaten, draag je niet naar je werk. Hoe komt het dat naakt in sommige contexten mag, maar in andere zelfs strafbaar is? Van deze pertinente vragen liggen ook de naturisten wakker. Daarom draaien we op 30 oktober de temperatuur van het museum een graadje hoger en kan je er nu voor het eerst de tentoonstelling dressUndress naakt bezoeken. Je kan dan als bezoeker kiezen om vrij rond te gaan met audiogids of opteren voor een geleid bezoek met geklede gids.

Praktische info

Datum: zondag 30 oktober 2022 vanaf 18u00 tot 21u00

Locatie: Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt, België

Bereikbaarheid: Modemuseum Hasselt is gelegen in het centrum van Hasselt aan de kleine ring, naast het Holiday Inn hotel. De ingang bevindt zich aan de Gasthuisstraat. Modemuseum Hasselt ligt op wandelafstand (800 m) van het station.

Georganiseerd door: Naked Freedom samen met het ModeMuseum Hasselt

Prijs:
Blootgewoon ticket met audiogids, inclusief 1 drankje: €10,60
Blootgewoon ticket met rondleiding door gids, inclusief 1 drankje: €15,90

Hoe inschrijven? koop hier je ticket
Het aantal plaatsen is beperkt

Schoenen zijn toegestaan tijdens de tour (maar niet verplicht). Gelieve niet te fotograferen voor 20 uur, na 20 uur is het wel toegestaan om foto’s te maken, met respect voor de andere deelnemers.

Wil je na het museumbezoek mee naar het blootgewoon diner? Een buffet in een gezellig restaurant op enkele minuten wandelafstand van het museum. Lees hier mee info over blootgewoon dineren.
UITVERKOCHT
Helaas zijn er geen tickets meer beschikbaar

Programma

vanaf 18u00aankomst en omkleden
18u00-21u00vrij bezoek met audiogids
19u00-20u00rondleiding voor inschrijvingen met gids
vanaf 20u00drankje aangeboden door het museum
21u00sluiting van het museum

Vragen

Zijn er lockers voor kledij en persoonlijke spullen aanwezig?
Er zijn kleine kluisjes aanwezig.
We kunnen ons omkleden in een specifiek daarvoor voorzien lokaal.

Nog vragen? Stuur ons een mailtje via activiteiten@nakedfreedom.be of contacteer ons via facebook messenger, instagram of twitter

Bekijk het evenement op Facebook: