Art Center Hugo Voeten op blote voeten

UITVERKOCHT
Helaas zijn er momenteel geen tickets meer beschikbaar voor het museumbezoek aan de collectie Hugo Voeten. Je kan je aanmelden voor de reservelijst. Als er tickets vrijkomen houden we je op de hoogte en bij voldoende interesse organiseren we een 2e datum.
Naaktbezoek aan de collectie Hugo Voeten
Zondag 5 mei 2024

De private kunstverzameling van Hugo Voeten (1940-2017) is een unieke omgeving voor unieke kunst. De locatie is een echte parel in het groene hart van de Antwerpse Kempen. De industriële architectuur verraadt dat deze plek ooit een graanfabriek was. Een bezoek aan Art Center Hugo Voeten is niet alleen een artistieke belevenis. Het gerenoveerde gebouw zorgt eveneens voor een onvergetelijke architectuurervaring.

Dankzij een prachtige renovatie van de architecten Wouter Bastijns en Barent Bulcke, herbergt het complex de privécollectie van ondernemer Hugo Voeten (1940-2017). Hij was een gepassioneerd kunstverzamelaar met een eclectische smaak. Zijn collectie omvat parels uit de moderne en hedendaagse kunst met werk van o.a. Panamarenko, Frans Masereel, Léon Spilliaert, Ciprian Muresan, Thierry De Cordier, Chiharu Shiota, Marlène Dumas, …

Art Center Hugo Voeten biedt Naked Freedom een unieke kans voor een naaktbezoek aan het museum. De rondleiding met gids wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Dit wordt een onvergetelijke uitstap.

Praktische info

Datum: zondag 5 mei 2024 van 17u00 tot 20u00

Locatie: Art Center Hugo Voeten, Vennen 22, 2200 Herentals, België

Bereikbaarheid: zie collectionhugovoeten.com

Georganiseerd door: Naked Freedom in samenwerking met Collection Hugo Voeten

Prijs:
De toegangsprijs is €30.00 per persoon en is inclusief een rondleiding met gids, een drankje en een hapje (er wordt geserveerd rode/witte wijn, een biertje, lokale sapjes of waters naast een verzorgd assortiment hapjes zoals kaasjes, olijven, groentjes, hartige crackers, hamrolletjes, …).

Hoe inschrijven?
De ticketverkoop start op zondag 17 maart 2024 om 20u00
Koop hier je ticket
UITVERKOCHT – Helaas zijn er geen tickets meer beschikbaar voor het museumbezoek aan de collectie Hugo Voeten. Je kan je aanmelden voor de reservelijst. Bij voldoende interesse organiseren we een 2e datum.
Betaling enkel via Bancontact, Payconiq of iDeal
Het aantal plaatsen is beperkt
Tickets zijn niet-terugbetaalbaar, door reeds gemaakte kosten kunnen wij uw ticket niet annuleren en terugbetalen als u niet kan deelnemen

Er is geen bezoek op eigen gelegenheid mogelijk
Fotograferen in het museum is niet toegestaan behalve tijdens de receptie

Schoenen zijn toegestaan tijdens de tour (maar niet verplicht)
Er zijn kleine lockers aanwezig voor kleine persoonlijke spullen zoals gsm, portefeuille, …
Er zijn kapstokken aanwezig voor kledij

Programma

vanaf 17u00aankomst en omkleden
17u30-19u00rondleiding met gids
19u00drankje en hapje
20u00sluiting van het museum

Vragen

Heb je vragen? Stuur ons een mailtje via activiteiten@nakedfreedom.be of contacteer ons via messenger, instagram of x

Over Collection Hugo Voeten

Collection Hugo Voeten bevindt zich in het Art Center in Herentals en de Beeldentuin in Geel. Het zijn stuk voor stuk unieke omgevingen voor unieke kunst in het groene hart van de Antwerpse Kempen. De twee locaties herbergen de privécollectie van ondernemer Hugo Voeten (1940-2017). Hij was een gepassioneerd kunstverzamelaar met een eclectische smaak. Zijn collectie omvat parels uit de moderne en hedendaagse kunst.

De verzameling telt ongeveer 2000 items verzameld over een tijdsspanne van meer dan 40 jaar. Ze omvat eigenzinnige keuzes uit de Belgische kunst gaande van Jules Schmalzigaug, Léon Spilliaert en Frans Masereel tot Jef Geys, Wim Delvoye en De Cordier. Ze bevat bovendien topstukken van hedendaagse internationale kunstenaars. Denk hierbij aan Christo & Jeanne-Claude, Paul Pfeiffer, Vanessa Beecroft, Sophie Calle en Mircea Cantor. Een bijzondere plaats is tot slot gereserveerd voor Bulgaarse kunst uit de tweede helft van de vorige eeuw.

Naked Freedom bezoekt Art Center Hugo Voeten in Herentals. De plek onderging een transformatie van graanfabriek tot kunsttempel. In de jaren 1950 bouwde de firma Daix nv een grote graanfabriek op de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals. De fabriek zorgde voor graanopslag en overslag van bulkgoed voor dierenvoeding. Na diverse uitbreidingen en overnames doofden de activiteiten op de site in de jaren 1980 uit. Het gebouw stond meer dan twintig jaar leeg en verkommerde. Ondernemer Hugo Voeten kocht het gebouw in 2006 aan. Hij liet het renoveren en maakte er een monumentale tentoonstellingsruimte voor zijn eigen collectie van. De architecten Wouter Bastijns & Barent Bulcke zorgden voor het ontwerp en begonnen de renovatie met veel respect voor oorspronkelijke architectonische elementen. Baksteen en beton domineren het gerenoveerde gebouw dat de voormalige silo’s en depotverdiepingen op ingenieuze wijze aan elkaar schakelt. Art Center Hugo Voeten bevat negen niveaus in totaal. Een hoge vide zorgt voor een enorme ruimtelijke ervaring en twee dwarse volumes doorsnijden het hele gebouw. Verspreid over 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, kan het publiek meer dan 700 kunstwerken bewonderen. Ze gaan een bijzondere dialoog aan met de ruimte. Kortom, een parel om te ontdekken.

Bekijk het evenement op Facebook: