Naked Freedom in de pers

Naked tour: Mirror Mirror

Naked Freedom verscheen in de pers naar aanleiding van de blootgewone nocturne Mirror Mirror in museum Dhont-Dhaenens.
MUSEUM DHONT-DHAENENS
VRT NWS 24-11-2022
VRT NWS 25-11-2022
HET LAATSTE NIEUWS
HET NIEUWSBLAD

Naked tour: DressUndress

Naked Freedom verscheen in de pers naar aanleiding van ons naakt museumbezoek aan de expo DressUndress in het ModeMuseum Hasselt.
FOCUS OP HASSELT
HET BELANG VAN LIMBURG 21-10-2022
HET BELANG VAN LIMBURG 31-10-2022
HET LAATSTE NIEUWS
HET NIEUWSBLAD 21-10-2022
HET NIEUWSBLAD 31-10-2022
CHAPEAU
FASHION UNITED
TRUIENS NIEUWS

Naked Tour: Phallus. Norm & Vorm.

Naked Freedom verscheen in de pers naar aanleiding van ons naakt museumbezoek aan de expo Phallus. Norm en Vorm in het GUM (Gents Universiteitsmuseum).
GUM
Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsblad
Provinciale Zeeuwse Courant
Een blootgewone rondleiding door PHALLUS. Norm & Vorm

Naked Tour op bezoek in GUM – Gents Universiteitsmuseum

Zaterdagavond 17 september 2022 werd de temperatuur in het GUM een graadje hoger gezet (of toch niet, want dat mag niet voor de collectiestukken). Na sluitingstijd vond er een Naked Tour plaats doorheen de expo PHALLUS. Norm & Vorm. Deze werd georganiseerd door Naked Freedom en gegeven door de GUM-gidsen. Naked Freedom is een organisatie die zichzelf “een groep enthousiaste bloteriken” noemt, “die graag een museum of wellness bezoeken, zwemmen, bodypainten, hiken, lasershooten, bowling spelen en nog veel meer. We zijn allemaal naakt geboren. Dus er is geen natuurlijke reden om ons lichaam altijd te moeten bedekken. ”

Naked Freedom organiseert regelmatig activiteiten voor naturisten, zoals ‘blootgewone rondleidingen’. Dat betekent dat er geen dresscode is en de meeste deelnemers naakt zijn. Zo bezochten ze de voorbije jaren tentoonstellingen in steden als Antwerpen, Brussel, Luik, Rotterdam en Zoersel. Het menselijk lichaam staat daar meestal bij centraal. De expo PHALLUS. Norm & Vorm paste hier dus perfect in. Die expo richt de blik naar beneden en roept zo vragen op daarboven.

Voor de gidsen van het GUM was dit een bijzondere ervaring. Zij deelden hun verhalen over wetenschap, twijfel en kunst met veel enthousiasme (en zelf gekleed). Dit werd alvast gesmaakt door de deelnemers.

Fotomateriaal: gelieve steeds (c) GUM – Foto: Martin Corlazzoli te vermelden.